Vertellen

Wil je een verhaal zo vertellen dat
iedereen ademloos aan je lippen hangt?

Verhalen vertellen aan kinderen

“You may have tangible wealth untold:
caskets of jewels and coffers of gold.
Richer than I, you can never be,
I had someone who told stories to me.”

Vertel jonge kinderen een verhaal!

Wil je een verhaal zo vertellen dat de kinderen ademloos aan je lippen hangen? Dat ze smullen van je verhaal, plezier hebben en spelenderwijs hun verbeeldingskracht, luister- en spreekvaardigheid en hun woordenschat vergroten? Thuis, in de klas of op een kinderfeestje?

Neem dan deel aan mijn workshopserie verhalen vertellen aan jonge kinderen, in samenwerking met kinderboekwinkel de Giraf. Drie bijeenkomsten in het najaar waarin je leert hoe je een prentenboek bewerkt tot een eigen vertelling. Daarnaast is er aandacht voor je houding, je stemgebruik en het inzetten van materialen, zoals vertelplaten en verteltafel en activiteiten met de kinderen aan de hand van het verhaal. We gaan aan de slag met Frederick van Leo Lionni.

Als je het verhaal vertelt in plaats van voorleest, maak je het je meer eigen, waardoor je het veel levendiger, op jouw eigen wijze kunt vertellen. Daardoor neem je de kinderen mee in de magie van het verhaal: samen maak je een fantastische reis door de verbeelding.


Voor data zie de agenda
Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 12
Investering: € 60
Locatie: Kinderboekwinkel de Giraf, Groenmarkt 163 in Dordrecht
Info: info@dezilverenmaan.nl of tel. 06 22 76 13 15

Kom op verhaal

Even tijd voor jezelf!

Houd je veel ballen in de lucht als een ware jongleur: zorg voor je partner en/of je kinderen, je werk, het huishouden? Kom je niet aan je zelf toe en heb je het gevoel klem te zitten? Kom dan samen met andere vrouwen lekker luisteren naar een verhaal dat ik je vertel. Je kunt je aan het verhaal overgeven en even hoef je niets.

Daarna spreken we met elkaar over hoe jij geraakt bent door het verhaal en hoe daardoor licht schijnt op iets wat voor jou belangrijk is op dit moment. Iets dat gezien en gehoord wil worden. We geven daar stem aan met en zonder woorden, zodat iets in jou weer ruimte krijgt.

Marja van den Hurk verhalen verteller
Marja van den Hurk vertelt verhalen

Verhalenverteller

Op zoek naar een verhalenverteller tijdens een bijzondere gebeurtenis een verjaardag, een huwelijk, een opening?

Ik ben een enthousiaste verteller. Ik geef stem aan verhalen die me echt raken, zodat ik mijn publiek mee kan nemen met mijn gevoel en mijn verbeelding. Zo verbind ik de luisteraars die mee op reis gaan in Griekse mythen, sprookjes, historische verhalen, of een verhaal op maat.

Ik trad eerder op in mijn zoldertheater, de bibliotheek, het Dordts museum, de kinderboekwinkel, basisscholen, pabo’s, op de boekenmarkt, in kerken tijdens bijzondere vieringen.

Vertellen / spreken in het openbaar

Spreken in het openbaar is best spannend. Wil je graag wat meer ontspannen vertellen, je mimiek, je stem en je houding meer inzetten en contact maken met het publiek? Volg dan een korte cursus Spreken in het openbaar.

Stembevrijding
Menu